Motto-ul consumului de alimente pentru anul care se incheie a fost "Costuri reduse, mai multa economie". Astfel, criza economica mondiala s-a resimtit puternic pe mesele tuturor, astfel ca oamenii au avut alte prioritati alimentare decat in anii care au trecut.
Specialistii americani au aflat care au fost tentintele in alimentatia anului 2009, dar si schimbarile obiceiurilor alimentare. Potrivit studiului lor, trendul a fost catre mancarea sanatoasa si ieftina. Se pare ca oamenii pe timp de criza au fost pragmatici cu hrana lor, informeaza associatedcontent.com.
Micul dejun nu a mai fost sarit precum in ultimii ani. Astfel, cele mai multe persoane au mancat laptele, ceaiul sau omleta de dimineata, asa cum recomanda fiecare nutritionist, pentru a avea o alimentatie echilibrata si a evita infometarile si kilogramele in plus.
La pranz, mancarurile condimentate au fost la mare cautare. Sarea si piperul nu mai sunt demult suficiente pentru gustul deosebit al mancarurilor.
Alcoolul si-a pastrat popularitatea anul acesta sub forma vinurilor frantuzesti, spaniole sau portugheze. Fructele exotice s-au aflat des pe lista cumparaturilor, iar ceaiul verde este pe val.
Mancarurile organice s-au aflat in topul preferintelor consumatorilor anul acesta, in detrimentul semipreparatelor. Cea mai populara carne a fost cea de pui, desi consumul de carnuri s-a redus considerabil anul acesta.
O alta tendinta a consumatorului obisnuit a fost aceea de a prefera gatitul in casa iesitului la restaurant.
Anul de criza i-a apropiat mai mult pe cei care preferau pana nu demult pranzul sau cina in oras. Astfel, au rationalizat consumul, au gatit mai mult, iar consumarea micului dejun a facut ca anul 2009 sa fie unul sanatos din punctul de vedere al alimentatiei.
Mai mult, renuntarea la semipreparate si