Este bizar faptul ca un partid de talia PD-L sa nu gaseasca un om bun pentru Finante in randul echipei sale. Oricat ar fi de apropiat Sebastian Vladescu de conducerea partidului, numirea sa arunca destula ceata asupra a incotro vrea noul partid de la putere sa indrepte Romania.
De fiecare data cand un partid a luat puterea, a venit cu o persoana din propria organizatie la Finante. Florin Georgescu, Mihai Tanasescu, Mircea Ciumara, Ionut Popescu, Varujan Vosganian, Gheorghe Pogea - erau oameni de partid 100%. Asa face un partid care se tine bine pe picioare - preia in primul rand bugetul.
Date fiind obisnuinta, dar si modalitatea de functionare a administratiei centrale romanesti, ministrul de finante este de multe ori primul- ministru de facto al guvernului. Nu mai departe decat in acest an ministrul de finante Gheorghe Pogea a fost cel care a sustinut concediile fara plata la nivelul intregii administratii ca modalitate de reducere a cheltuielilor, desi nu era treaba sa sa gaseasca o solutie, ci a primului-ministru.
Dar bizareria numirii lui Sebastian Vladescu nu este singulara.
La fel au fost situatii in guvernul precedent PSD-PD-L, unde au aparut dintr-o data o serie de ministri, departe de domeniile de activitate administrate si necunoscuti in partid.
Toate acestea pot duce la concluzia ca guvernele nu se fac de catre partide, ci de catre suprastructuri de putere care isi impun oamenii. Cine face cu adevarat guvernele si care sunt caile prin care o persoana intra in acest cerc? Mister.
Jocul democratic cere ca partidele sa vina cu oamenii. Gordon Brown, actual prim-ministru in Marea Britanie, a jucat decenii in partid inainte de a fi o lunga perioada de timp ministru de finante.
Ce mai voteaza colegiul director al PD-L daca nu poate vota politica bugetara? Toate deciziile strategice ale unui guvern trec pe la Finante, iar p