Lucruri pe care ni le-am dorit ani de-a rândul şi care au devenit brusc, abrupt de firesc, posibile după căderea comunismului şi lucruri care ni s-au întâmplat pur şi simplu, şi pe care le-am savurat prin toţi porii, ca pe prima doză de Cola adevărată cumpărată în ’90 de la consignaţie. Un cocktail unic şi irepetabil de isterie şi naivitate, de noroc chior şi ghinion stupid, de frustrare şi exces, de fler şi proiecţie magistrală într-un viitor despre care ştiam pr
Lucruri pe care ni le-am dorit ani de-a rândul şi care au devenit brusc, abrupt de firesc, posibile după căderea comunismului şi lucruri care ni s-au întâmplat pur şi simplu, şi pe care le-am savurat prin toţi porii, ca pe prima doză de Cola adevărată cumpărată în ’90 de la consignaţie. Un cocktail unic şi irepetabil de isterie şi naivitate, de noroc chior şi ghinion stupid, de frustrare şi exces, de fler şi proiecţie magistrală într-un viitor despre care ştiam prea puţine. capital.ro vă prezină un top al celor mai semnificative simboluri populare care au marcat cele două decenii de capitalism.
10. Sălile de bingo, cazinourile săracilor
Într-o Românie care tocmai descoperea, după 1990, fascinaţia vitrinelor pline şi a ofertelor îmbietoare, obsesia câştigului rapid şi, dacă se poate, nemuncit, nu avea cum să nu facă istorie. Jocul de bingo a speculat imediat aplecarea românului către miza măruntă, devenind o alternativă mai transparentă, mai interactivă şi mai populistă la clasicul Loto 6 din 49. De la măruntele săli de bingo de cartier, cu mult fum ridicându-se în rotocoale deasupra paharelor de coniac ieftin şi a cartoanelor bifate cu cruci smerite, până la glamour-ul manelizat al emisiunilor TeleEuroBingo Show n-a fost decât un pas.
Citeşte mai mult.
9. Venirea Carrefour: lungul drum al comerţului de la talcioc la hypermarket
Comerţu