Preferinţa tinerilor români născuţi la sat de a părăsi ţara pentru a munci în străinătate nu este un lucru nou şi neobişnuit pentru ochii presei străine. Rufe întinse pe sârmă, căruţe trase de cai, foc făcut cu lemne. Aşa vede europeanul occidental realitatea satelor româneşti, multe dintre ele abandonate din cauza faptului că foarte mulţi tineri au preferat sa plece în Vest pentru bani mai mulţi. În urmă, au rămas bătrânii şi copiii foarte mici, care t
Preferinţa tinerilor români născuţi la sat de a părăsi ţara pentru a munci în străinătate nu este un lucru nou şi neobişnuit pentru ochii presei străine.
Rufe întinse pe sârmă, căruţe trase de cai, foc făcut cu lemne. Aşa vede europeanul occidental realitatea satelor româneşti, multe dintre ele abandonate din cauza faptului că foarte mulţi tineri au preferat sa plece în Vest pentru bani mai mulţi. În urmă, au rămas bătrânii şi copiii foarte mici, care trăiesc în condiţii mai mult decât modeste.
AFP scrie că de la intrarea României în Uniunea Europeană, în 2007, aproximativ 10% dintre români au preferat să ia drumul străinătăţii pentru un venit mai mare.
Materialul surprinde faptul că există marea probabilitate ca "modelul de succes" al părinţilor să fie preluat şi de către copii, care, deşi au cinci sau şase clase, vor pleca în Italia sau Spania pentru un job de menajeră, mult mai bine plătit.