Companiile interesate de reducerea costurilor cu locaţia au început să se uite din nou spre vile, după ce în ultimii doi ani s-a creat un exod către clădirile de birouri. Nevoia de spaţii mai mici, care să implice cheltuieli minime, şi contractele flexibile, fac vilele mai atractive decât turnurile de sticlă. În ultima perioadă, oferta de spaţii mici a crescut de circa şapte ori faţă de ultimii doi ani. Stocul de spaţii de birouri în vile a fost îmbogăţit şi de construc
Companiile interesate de reducerea costurilor cu locaţia au început să se uite din nou spre vile, după ce în ultimii doi ani s-a creat un exod către clădirile de birouri. Nevoia de spaţii mai mici, care să implice cheltuieli minime, şi contractele flexibile, fac vilele mai atractive decât turnurile de sticlă. În ultima perioadă, oferta de spaţii mici a crescut de circa şapte ori faţă de ultimii doi ani.
Stocul de spaţii de birouri în vile a fost îmbogăţit şi de construcţii noi, gândite ca imobile de locuinţe, care din lipsa clienţilor au fost convertite în birouri.
„Există cazuri de dezvoltatori pe care i-a prins criza în mijlocul unei construcţii rezidenţiale şi care au preferat să convertească imobilul într-unul de birouri“, a declarat pentru capital.ro Mirela Raicu, partner al companiei de consultanţă imobiliară Esop.
Potrivit acesteia, în prezent, sunt scoase la închiriat în jur de 400 de vile în Bucureşti, care au în medie un spaţiu de 350 mp, ceea ce reprezintă un total de circa 140.000 mp, aproximativ 10% din stocul total de spaţii de birouri existente la nivel de piaţă.
Cheltuieli mai mici cu 20%
Nici proprietarii de vile nu o duc mai bine la capitolul chiriaşi. În general un spaţiu în vilă stă pe piaţă înainte să îşi găsească chiriaşi între 5 şi 6 luni. Cu toate acestea, avantajul acestor spaţii constă în cheltuieli reduse cu 15-20% faţă de ce