Scrisorile cu dorinţe pentru Moş au fost surclasate de mesajele virtuale. Bătrânelul de la Polul Nord este omniprezent pe internet şi le răspunde tuturor copiilor internauţi. Sursa: AP
Ca să fii sigur că dorinţele tale ajung la Moş Crăciun, poţi încerca să-i trimiţi un e-mail. Îţi va răspunde numaidecât. În plus, nu trebuie să mai stai cu grijă că scrisoarea ta ar putea fi oprită de vreun viscol, înainte să ajungă în ţara bătrânului. Sau, mai rău, că n-a fost citită de destinatar din cauză că ai trimis-o cam târziu.
Dacă ai răbdare să-i răspunzi, pe internet, la câteva întrebări, Moşul detectează şi dacă ai fost cuminte sau obraznic (naughty/ nice) şi poţi fi sigur că nu e indulgent atunci când simte că faptele rele înclină balanţa anului 2009.
Din contră, dacă eşti cuminte, Moş Crăciun te felicită şi te asigură că nu te va uita atâta timp cât nu faci năzbâtii. Toate acestea, la un singur click distanţă, pe site-urile de Sărbători, create chiar de bătrânelul din Laponia finlandeză.
Reply de la Polul Nord
Pe adresa de internet www.christmassantaclaus.com, copiii - supravegheaţi de un părinte - îi pot scrie Moşului ce năzbâtii au făcut, dar şi ce dorinţe au.
Moşul le răspunde pe loc, mai repede decât poate renul Rudolph să zboare („Santa will send your reply... faster than Rudolph the reindeer can fly!”). Moş Crăciun te avertizează şi că nu trebuie să-ţi scrii numele şi adresa complete, el te găseşte oricum.
„Parcă mai ieri lăsam cadouri pentru o fetiţă şi uite, acum ai crescut şi eşti de vârsta elfilor mei”, spune bătrânelul, nu fără a te avertiza: „Chiar dacă Crăciuniţa mă ajută la confecţionarea cadourilor, uneori pare că nu facem faţă cererilor, aşa că sper că nu vei fi prea supărată dacă nu vei primi tot ce mi-ai cerut”.
Pe internet, Moşul îţi spune toate aces