Atacul de panica este unul dintre principalii dusmani ai psihicului uman. El se manifesta prin diverse forme: de la sentimentul subit de frica, resimtit ziua, in spatii deschise, pana la cel de neliniste, confuzie permanenta pentru tot ce este in jur.
Cele mai multe persoane care sufera de atac de panica nu au incredere in ele, se cred inutile, bolnave grav si cred ca vor muri. Acestea sunt primele ganduri ale persoanei care nu isi mai poate controla emotiile negative foarte puternice, informeaza howstuffworks.com.
Batai accelerate ale inimii, tremur necontrolat, ameteala, transpiratie brusca, abundenta, senzatia de inec, de voma, dureri in piept, frisoane, flash-uri repetate de imagini sunt doar cateva dintre simptomele atacului de panica. Atunci cand ai un atac de panica vei resimti cel putin patru dintre aceste simptome.
Mai pot aparea si sentimentele de neincredere, siguranta ca in acel moment poti muri, iti poti pierde mintile, iar sentimentul realitatii este cu totul departe de tine.
Un atac de panica se manifesta un timp indelungat. Astfel, daca timp de trei saptamani prezinti aceste simptome, dar nu in mod continuu, ci gradual, poate ca este cazul sa consulti un psiholog.
Cauzele si solutiile
Nu se cunosc cu precizie modalitatile producerii atacurilor de panica. Cu siguranta stresul zilnic, tensiunea foarte mare sau schimbarile si evenimentele din viata fiecaruia sunt principalele cauze.
Pot fi si cazuri in care atacurile de panica se produc de la o trauma din copilarie. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii la producerea de atacuri de panica, iar masurile de prim ajutor sunt intelegerea si compasiunea celor din jur.
Este foarte important ca in acele momente, frica resimtita sa isi gaseasca un sprijin in prieteni si persoanele dragi. Tocmai de aceea, negarea, r