Numai de la bugetul local au fost cheltuiţi 50.000 de lei pentru ediţia din acest an. Polul manifestărilor din municipiu este esplanada Casei de Cultură, unde o scenă amărâtă şi un brad îi îndeamnă pe suceveni la distracţie.
După câteva zile de discuţii, Consiliul Judeţean (CJ) a reuşit, la începutul lunii, să finalizeze programul „Crăciun în Bucovina“. „Este un program de criză“, a spus Dragpş Juravlea, directorului general al CJ. Cu toate acestea, bugetul local a trebuit să suporte 50.000 de lei. Foarte mulţi suceveni nu sunt încântaţi de ceea ce s-a făcut până acum. „Sunt oameni care mor pe străzi de foame şi frig, sunt bătrâni care nu au căldură. Şi autorităţile ce fac? Acelaşi lucru ca de obicei: distracţie, joc şi voie bună pe banul meu“, spune Cătălina Coroamă, profesoară.
Criza a lovit Orăşelul Copiilor
Pe lângă banii alocaţi de la bugetul local, s-a mai apelat şi la sponzărizări, dar suma nu a fost făcută publică. Ediţia din acest an a debutat în singurul Orăşel al Copiilor pe care Primăria a fost în stare să-l facă, deşi anul trecut au fost trei. Târgul de Crăciun a fost aproape de un fiasco, iar spectacolele de colinde care au avut loc pe scena amplasată într-un colţ al esplanadei au strâns puţini spectatori.
„E frumos că au fost colinde, însă foarte slăbuţ programul din acest an. Se putea face mult mai bine şi cu mai puţini bani“, crede Mugurel Băiţan, instalator. Nimeni nu ştie exact cât este onorariul artiştilor care au urcat pe scenă, câţi bani s-au dat pentru cele câteva minute de tradiţii bucovinene prezentate în Vatra Dornei, Siret, Vama sau Rădăuţi. Cireaşa de pe tort a acestor manifestări, care ar putea salva cât de cât „Crăciunul în Bucovina“, va fi celebra de acum paradă a tradiţiilor şi datinilor. Aceasta va avea loc pe 29 decembrie, la Vatra Dornei. Sucevenii care nu şi-au făcut planuri pentru noaptea dintre