Sorin Boacă poartă înscrisă pe mână succesiunea de zile care i-au marcat destinul: 21-22 decembrie 1989. Urmărit în cursul anului 1989 de Securitate şi Miliţie, prin Serviciul Antiterorism, dosarul său nu este închis nici acum.
Pe Sorin Boacă Revoluţia din Decembrie 1989 l-a găsit în postura de cercetat penal de către ofiţerii din cadrul Serviciului Antiterorism al Inspectoratului Judeţean de Miliţie (IJM) Braşov. Se afla de ceva vreme în atenţia Miliţiei şi Securităţii din cauza declaraţiilor sale pe care nu se sfia să le facă chiar în cercuri mai largi de cunoscuţi.
Deşi era un simplu muncitor la IJPIPS Braşov, tatăl a două fetiţe de doi şi, respectiv, un an, Securitatea îi acorda o atenţie deosebită, reuşind chiar să racoleze turnători din rândul prietenilor săi apropiaţi tocmai pentru a afla ce gândeşte. „Nu am pretenţia că am fost un dizident, însă, ca şi acum, nu mi-e frică să spun ceea ce gândesc. Făceam pe atunci ceea ce securiştii considerau «declaraţii duşmănoase», motiv pentru care au început să mă cerceteze. Interesant că nici acum dosarul deschis pe numele meu în august 1989 nu a fost închis", ne-a spus Sorin Boacă.
„M-am născut a doua oară"
Sorin Boacă consideră că zilele de 21 şi 22 decembrie sunt poate cele mai importante din viaţa sa. De aceea şi le-a tatuat pe braţ. „Pot spune că atunci m-am născut a doua oară, deşi aveam 23 de ani şi doi copii. Nu am ieşit în stradă pentru 100 sau 200 de lei la salariu, ci pentru dreptate, libertate şi demnitate. Acum, după 20 de ani, avem însă parte de un sistem corupt, criminal şi mafiot", ne-a declarat Sorin Boacă.
În opinia sa, acest lucru era absolut previzibil în condiţiile în care este ascuns adevărul despre ce s-a întâmplat în cei 50 de ani de comunism în România şi în contextul în care Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara nu a fost respectat. „Mai trebuie să t