Constănţenii care ajung la Policlinica nr.1, însă şi cei care donează sânge pentru semenii lor, la Centrul de Transfuzii, vor mai tremura cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie.
În urmă cu câteva săptămâni, alimentarea celor două cu energie termică a fost sistată deoarece presiunea din centrala care alimentează şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a scăzut, din cauza pierderilor de apă de pe traseu. Pentru a nu exista posibilitatea ca întreg SCJU să rămână fără căldură, reprezentanţii spitalului au decis întreruperea alimentării Policlinicii şi Centrului de Transfuzii. Planul era ca ţeava spartă să fie depistată şi înlocuită în cât mai scurt timp, doar că aceste lucrări sunt departe de a fi finalizate.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dan Căpăţână preciza, în urmă cu opt zile, că problema va fi remediată până la sfârşitul săptămânii trecute, însă nu a fost aşa. Ieri, directorul medical al SCJU, dr. Liliana Tuţă a precizat că firma care se ocupă cu aceste reparaţii nu poate lucra, pe motiv că afară este frig, iar în plus, nici nu au materialele necesare. Aşadar, cel mai devreme pe 15 ianuarie este posibil ca temperatura din cabinete şi sălile de aşteptare să mai crească. Dacă Policlinica nr. 1 a fost dotată cu 25 de calorifere electrice, Centrul de Transfuzii nu s-a bucurat de acest lucru, pe motiv că nu aparţine de SCJU. Constănţenii care ajung la Policlinica nr.1, însă şi cei care donează sânge pentru semenii lor, la Centrul de Transfuzii, vor mai tremura cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie.
În urmă cu câteva săptămâni, alimentarea celor două cu energie termică a fost sistată deoarece presiunea din centrala care alimentează şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a scăzut, din cauza pierderilor de apă de pe traseu. Pentru a nu exista posibilitatea ca întreg SCJU să rămână fără căldură, repreze