Grupul Rompetrol consideră că preţul din ofertele de preluare ale Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR) trebuie să ţină cont de metodele prevăzute de lege, precum rapoartele de evaluare depuse, şi nu alte interpretări, cum ar fi obligaţiunile convertibile. "În analiza documentaţiei aferente ofertelor de preluare trebuie să se ţină cont de metodele prevăzute de lege (de exemplu, rapoartele de evaluare depuse) şi nu de alte interpretări, care nu au relevanţă în cadrul acestui proces. Emise în 2003, obligaţiunile convertibile emise de Rompetrol Rafinare, în contul unei datorii acumulate în condiţii economice dificile, sunt reglementate prin Ordonanţa de Urgenţă 118/2003, măsura fiind aprobată de Parlament şi validată de Consiliul Concurenţei", se arată într-un comunicat al grupului Rompetrol, citat de Mediafax.
Conform legii, dobânda obligaţiunilor, preţul şi modul de răscumpărare sau conversie au fost stabilite încă din anul 2003. Grupul Rompetrol afirmă că termenul-limită pentru răscumpărarea sau conversia acestora este luna septembrie 2010, iar decizia aparţine acţionarului companiei şi a grupului şi va respecta interesele Guvernelor român şi kazah.
Directorul financiar al The Rompetrol Group, Dmitri Grigoriev, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că informaţia despre răscumpărarea obligaţiunilor nu este relevantă pentru public, însă că grupul va respecta condiţiile din lege. "În ultima perioadă, grupul a luat act de o serie de interpretări şi declaraţii menite a crea presiune asupra procesului de analiză a documentaţiei aferente ofertelor şi a hotărârilor viitoare, acestea fiind realizate de diverse grupuri de interese, afectate în prezent de diminuarea valorii portofoliului de acţiuni", se arată în comunicat.
Grigoriev a susţinut că există "unele persoane publice" care au încercat să influenţeze preţul acţiunilor Romp