După ce vânzările au stagnat peste şase luni anul acesta, proprietarii încep să vândă la 30% din preţurile practicate în 2007. Sursa: Arhiva EVZ
Seceta de cumpărători din Pipera îi forţează pe proprietarii care vor neapărat să vândă să taie drastic din preţuri. Cei care au bani pentru o astfel de investiţie ar putea profita de ocazie.
După mai bine de şase luni în care tranzacţiile puteau fi numărate pe degete, nordul Capitalei a devenit interesant pentru vânătorii de „chilipiruri”.
„O persoană cu un teren de 1.000 mp, pe care în 2007 putea să ceară 700-800 de euro/mp sau chiar mai mult, azi poate să primească 300 de euro/mp. Depinde ce decide, să vândă la acest preţ sau să mai aştepte”, spune Mădălina Manoilă, de la Re/max Magnum.
Nici vilele nu au mai mult succes, deşi preţurile sunt în jurul a 150.000 de euro, cu 200 mp construiţi plus curte.
O cauză pierdută par a fi deocamdată apartamentele noi, în blocuri de mai multe etaje finalizate în ultimul an, dar locuite în foarte mică măsură. Asta pentru că majoritatea clienţilor au fost investitori, încântaţi de povestea frumoasă pe care o zugrăvea Pipera acum doi-trei ani.
GLORIE ÎN DIZGRAŢIE
Infrastructura, condiţie obligatorie
Fostul paradis imobiliar Pipera a fost lovit în plin de criză. Cartierul din nordul Capitalei a reprezentat, ani buni, un adevărat magnet pentru dezvoltatori şi specu latori, care au descoperit aici o mină de aur. Preţurile creşteau mai abitir ca gogoşile în uleiul încins, construcţiile creşteau rapid unele lângă altele, fără să ţină cont cineva de infrastructură.
O casă modestă se vindea cu 300.000 de euro, în timp ce Gigi Becali se îmbogăţea vânzând terenuri cu peste 1.000 de euro/mp.
Cumpărătorii au descoperit că majoritatea străzilor au o singură bandă pe sens ş