Pe lângă transmisiuni live din locurile Revoluţiei, prestigiosul post de televiziune american difuzează în această perioadă interviuri cu personaje din lumea muzicală, materiale despre arhitectura românească, despre succesul mărcii Dacia sau despre orfelinatele româneşti. Reporterul CNN Fionnuala Sweeney a stat de vorbă cu o parte dintre personajele principale ale Revoluţiei române.
Ea observă că, pe lângă duritatea dictaturii, zvonurile au avut un rol important în declanşarea Revoluţiei române. „Am văzut Revoluţia română dintr-o perspectivă a Vestului. Motivele pentru declanşarea Revoluţiei au fost foarte diferite, în comparaţie cu celelalte ţări europene. În România, zvonurile au contribuit la declanşarea Revoluţiei şi la ceea ce s-a întâmplat pe străzi în urmă cu 20 de ani”, consideră Sweeney.
Totodată, reporterul spune că Revoluţia română a fost una dintre cele mai brutale şi violente dintre toate evenimentele de acest tip petrecute în 1989. Pe lângă schimbarea de regim în sine, CNN s-a concentrat şi asupra arhitecturii româneşti şi în special asupra Casei Poporului.
Arhitectură, muzică şi maşini
O altă temă abordată este „Dacia: filială Renault”, în care este prezentată „surprinzătoarea poveste economică de succes” Dacia, în România lui 2009. Postul american prezintă şi modul în care economia face faţă efectelor reducerii pieţelor de export şi ale crizei guvernamentale.
Jurnaliştii americani au stat de vorbă şi cu doi studenţi români, născuţi chiar în zilele Revoluţiei, despre speranţele lor de viitor. Nu lipsesc „orfanii”, văzuţi „prin ochii unui român care trăia într-un orfelinat la momentul Revoluţiei”. CNN a încercat să contureze şi peisajul muzical românesc de azi. Aşa că reporterii săi au participat la înregistrări alături de Loredana Groza şi BUG Mafia - pentru a afla ce mesaje