Noul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu este decis să pună accentul pe orele de educaţie fizică în şcoli. Funeriu spune la RFI că este foarte ataşat de ideea că "sportul este o componentă esenţială a Educaţiei". "Sportul trebuie să fie foarte bine reprezentat în şcoală. Avem o problemă, problema scutirilor medicale. Mulţi părinţi spun că "vai, copilul meu este bolnav, nu poate să meargă la orele de sport !". Sunt ore de sport înlocuite cu alte ore", afirmă Daniel Funeriu.
Noul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu este decis să pună accentul pe orele de educaţie fizică în şcoli. Funeriu (audio) spune la RFI că este foarte ataşat de ideea că "sportul este o componentă esenţială a Educaţiei".
"Sportul trebuie să fie foarte bine reprezentat în şcoală. Avem o problemă, problema scutirilor medicale. Mulţi părinţi spun că "vai, copilul meu este bolnav, nu poate să meargă la orele de sport !". Sunt ore de sport înlocuite cu alte ore", afirmă Daniel Funeriu.
"Sportul este o componentă esenţială a Educaţiei, iar eu sunt foarte ataşat de acest lucru. Ministerul se numeşte acum Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi voi lucra cu performeri din domeniul sportiv, pentru că ei reprezintă modele pentru societate. Deci am un angajament ferm pentru sportul în şcoală şi în activităţile extra-şcolare", explică ministrul Educaţiei.
O întreagă controversă a apărut acum câteva luni pe tema orelor de educaţie fizică din şcoli. Fostul ministru PSD, Ecaterina Andronescu anunţa la acea vreme că vrea să reducă numărul orelor de sport.
O bună parte a presei, asociaţiile părinţilor, dar şi unii medici au avertizat că acest lucru ar avea efecte nefavorabile asupra dezvoltării fizice a copiilor.
Un argument în plus adus de susţinătorii sportului în şcoli a fost acela că la nivelul Uniunii Europene, educaţia fizică este încurajată.
U