Printre cărţile pentru copii, care pot fi dăruite de aceste sărbători, se numără „Poveşti la gura sobei”, „Poveste de Crăciun” sau „Moş Crăciun a căzut din cer”. Sursa: Reuters
Când afară şuieră vântul şi zăpada s-a aşternut pe uliţe, pe brazi, în faţa caselor şi pe acoperişuri, putem aduce copiilor şi nepoţilor noştri cea mai frumoasă lume a tuturor vârstelor: împărăţia poveştilor de iarnă.
Adevărate cărţi bijuterii au fost editate în această perioadă, ilustrate color, apărute în condiţii grafice excepţionale, hardcover, printre care „Poveşti la gura sobei”, „Basme de pretutindeni”, „Povestiri de Shakespeare” (Vellant), „Călătoriile lui Gulliver”, după Jonathan Swift, şi „Poveste de Crăciun”, de Charles Dickens (Editura Art) sau „Poveste înstelată de Crăciun” (Editura Mladinska).
Humanitas pune în sacul Moşului un Nobel pentru copii, „Cartea lui Moş Oposum despre Pisicile Poznaşe”, de T.S. Eliot, iar Poliromul, „Cele mai frumoase basme spaniole”, după ce a editat „Cele mai frumoase basme ruseşti” şi „Cele mai frumoase basme bengaleze”.
Inima îngheţată a lui Scrooge
„Poveste de Crăciun”, despre care Charles Dickens spunea că este „cărticica lui cu fantome“, publicată pentru prima dată în 1843 şi editată acum de Art, elogiază spiritul magic al acestei sărbători. În cartea ilustrată de P. J. Lynch, personajul Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz, îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur.
Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce-Va-Să-Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfrsicoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă în mod miraculos. Magia sărbătorilor despietreşte aşadar inimile şi aduce lumină şi în cele mai întunecate