Aproape 30% dintre români nu citesc niciodată cărţi, iar în mediul rural ponderea acestora ajunge la aproape 50%, potrivit unui studiu realizat de GfK România. Încă 30% citesc cărţi numai de câteva ori pe an sau mai rar, iar restul citesc de cel puţin o dată pe lună. Procentul celor care citesc cărţi cel puţin o dată pe lună scade la 20% în rândul oltenilor, însă creşte la 47% în rândul bucureştenilor. Concluziile studiului mai arată că, în medie, un român cite�
Aproape 30% dintre români nu citesc niciodată cărţi, iar în mediul rural ponderea acestora ajunge la aproape 50%, potrivit unui studiu realizat de GfK România.
Încă 30% citesc cărţi numai de câteva ori pe an sau mai rar, iar restul citesc de cel puţin o dată pe lună. Procentul celor care citesc cărţi cel puţin o dată pe lună scade la 20% în rândul oltenilor, însă creşte la 47% în rândul bucureştenilor.
Concluziile studiului mai arată că, în medie, un român citeşte cărţi de trei ori pe lună. Populaţia din mediul urban citeşte de patru ori pe lună, de două ori mai des decât persoanele din mediul rural. Frecvenţa cea mai mare se întâlneşte în rândul persoanelor cu studii superioare, care obişnuiesc să citească, în medie, de 8 ori pe lună.
Cărţile de literatură, cele mai populare
Din punct de vedere al frecvenţei cu care sunt lecturate, cele mai populare cărţi sunt cele de literatură/beletristică, cele cu informaţii specifice dintr-un anumit domeniu (titluri de specialitate) şi cărţile legate de hobby-uri. Un interes mai moderat este înregistrat pentru cărţile SF, cele de psihologie, de auto-educare şi volumele de memorii, jurnale, biografii, în timp ce segmentul acelora care au citit în ultimele trei luni cărţi de eseistică, filosofie sau politică este foarte restrâns.
Tinerii cumpără cele mai multe cărţi
Un român din trei a cumpărat cărţi în ultimul an. Cumpărătorii su