Noul ministru al Educaţiei vrea să pună accentul pe latura practică a şcolii. Daniel Funeriu spune la RFI că "toceala" trebuie să se termine. "Şcoala trebuie să producă competenţe necesare pentru viaţă. Printre ele sunt inclusiv competenţe practice şi nu lucruri care să nu le servească niciodată mai apoi. Probabil vă amintiţi, aşa cum îmi amintesc şi eu, când eram copil mă întrebam veşnic la ce îmi serveşte această toceală. Acest lucru trebuie să se termine", declară Daniel Funeriu.
Noul ministru al Educaţiei vrea să pună accentul pe latura practică a şcolii. Daniel Funeriu (audio) spune la RFI că "toceala" trebuie să se termine.
"Şcoala trebuie să producă competenţe necesare pentru viaţă. Printre ele sunt inclusiv competenţe practice şi nu lucruri care să nu le servească niciodată mai apoi. Probabil vă amintiţi, aşa cum îmi amintesc şi eu, când eram copil mă întrebam veşnic la ce îmi serveşte această toceală. Acest lucru trebuie să se termine", declară Daniel Funeriu.
"Cadrul legislativ există, noua lege a Educaţiei prevede acest lucru, iar reforma programei şcolare, mai puţine ore, o programă mai puţin încărcată şi mai relevenată pentru viaţa de zi cu zi va fi unul dintre primele obiective pe care le voi pune în practică, dar nu trebuie să uităm că această nouă programă nu poate fi făcută, nu poate fi pusă în practică dacă profesorii nu primesc formarea continuă necesară pentru a o pune în practică", explică ministrul Educaţiei.
Noua lege a învăţământului prevede punerea accentului pe latura practică a educaţiei. De altfel, preşedintele Traian Băsescu a criticat de multe ori faptul că în şcoli şi licee se învaţă prea multă teorie.
Şeful statului a spus în repetate rânduri că mulţi elevi nu rămân cu nimic după ce termină şcoala, pentru că în loc să fie puşi să gândească sunt obligaţi să înveţe prea multă teorie. Daniel Funeriu, despre r