Cadouri trăsnite, dispute şi interdicţii, concerte rock sunt câteva dintre ingredientele Sărbătorilor de iarnă. Dincolo de ritualurile obişnuite ale Crăciunului, în regiunile în care creştinii sunt în minoritate „răsar” diverse obiceiuri inedite.
Citeşte şi:
Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov
Globalizarea şi consumismul „au diluat" sensul iniţial al sărbătorii Naşterii lui Iisus, Crăciunul devenind mai degrabă o ocazie pentru a face şi pentru a primi cadouri.
În unele cazuri, Crăciunul a fost preluat ca o simplă sărbătoare, cum se întâmplă în centrul Thailandei, unde o şcoală budistă organizează de cinci ani o paradă fastuoasă pe 23 decembrie. „Actorii" principali sunt copiii şi elefanţii îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, care defilează şi fac giumbuşlucuri demne de un număr de circ. La sfârşit, copiii primesc de la elefanţi cadouri.
Anul acesta şi locuitorii din Bethleem, locul de naştere al lui Iisus, vor avea parte de o petrecere inedită. Un tânăr artist, Emmanuel Fleckenstein, a decis că s-a săturat de tradiţionalele colinde şi a organizat un maraton de muzică rock.
Timp trei zile, patru formaţii locale şi nouă din străinătate vor concerta la Universitatea din Bethleem. Destul de nemulţumit de iniţiativa tânărului, primarul a permis totuşi ca în Ajunul Crăciunului formaţiile să susţină un concert de 45 de minute, în Piaţa Manger, aflată vizavi de Biserica Naşterii Domnului.
Vouchere pentru divorţ
Inedită este şi oferta unei firme de avocatură din Londra care a lansat zilele trecute o promoţie pentru cei care se gândesc să divorţeze chiar în preajma Crăciunului: clienţii primesc vouchere cu care pot cumpăra şedinţe de consiliere cu un avocat.
Reprezentanţii firmei Lloyd Platt & Co susţin că au avut sute de clienţi de când a început promoţia. Printre cei care au cumpărat voucher