Guvernul format de premierul desemnat Emil Boc a primit învestitura Parlamentului României, cu 276 de voturi pentru şi 135 împotrivă. Deşi mulţi dintre parlamentarii din PSD şi PNL şi-au arătat public opţiunea la votul cu bile, formula de cabinet propusă de Emil Boc a primit un număr consistent de voturi, peste 30!, din partea opoziţiei şi şi-a asigurat un succes fără emoţii. 415 de deputaţi şi senatori au fost prezenţi la şedinţa comună, din care 411 au
Guvernul format de premierul desemnat Emil Boc a primit învestitura Parlamentului României, cu 276 de voturi pentru şi 135 împotrivă.
Deşi mulţi dintre parlamentarii din PSD şi PNL şi-au arătat public opţiunea la votul cu bile, formula de cabinet propusă de Emil Boc a primit un număr consistent de voturi, peste 30!, din partea opoziţiei şi şi-a asigurat un succes fără emoţii. 415 de deputaţi şi senatori au fost prezenţi la şedinţa comună, din care 411 au votat.
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat după anunţarea rezultatelor votului că doar trei parlamentari PNL nu au votat transparent şi ar putea fi bănuiţi că au susţinut bugetul, aruncând practic responsabilitatea scorului bun obţinut de Emil Boc în Parlament pe seama oamenilor din PSD.
„Este un moment de responsabilitate pentru Guvern. Vreau să le mulţumesc colegilor din opoziţie pentru sugestiile şi criticile aduse. Cred că intrăm într-o nouă perioadă a vieţii politice româneşti, care trebuie să fie caracterizată de pragmatism şi eficienţă”, a afirmat premierul Emil Boc după certificarea învestiturii.
După ce va trece pe la Palatul Cotroceni pentru depunerea jurămintelor în faţa preşedintelui Traian Băsescu, Guvernul se va reuni în şedinţă, la ora 18:00, pentru a aproba proiectul de buget pe 2010, a anunţat premierul Emil Boc, după votul de învestitură al Parlamentulu.
Rezultatul votului din Parlament face din Emil Bo