Instituţii, parlamentari şi partide politice au lipsit de la comemorarea eroilor din Decembrie 1989 # ITM Constanţa a „cedat" coroana filialei municipale a PD-L... din ordinul directorului
Declanşată la Timişoara şi extinsă în toată ţara, Revoluţia din decembrie 1989 le-a îndeplinit românilor o dorinţă: au scăpat de ultimul dictator comunist din centrul şi sud-estul Europei. Revoluţie, revoltă sau lovitură de stat, cert este că, în urmă cu 20 de ani, sacrificiul unor concetăţeni ne-a scos din regimul comunist şi a permis instaurarea democraţiei.
Participanţi la acţiunile derulate atunci la Constanţa, împreună cu oficialităţi, au venit ieri la Troiţa din zona Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a cinsti memoria eroilor ce şi-au jertfit viaţa pentru libertatea noastră. Alături de prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, am văzut o parte dintre directorii instituţiilor deconcentrate, reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai celui al Apărării Naţionale şi câţiva concetăţeni curioşi să afle de ce s-a strâns lume la Troiţă. Slujba de pomenire a eroilor din Decembrie 1989, oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, însoţit de un sobor de preoţi, a fost urmată de ceremonia de depuneri de coroane. Din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa coroana a fost depusă de însuşi prefectul Claudiu Iorga Palaz, cel care, de altfel, a susţinut financiar, alături de membrii Asociaţiei Revoluţionarilor Tomis 22, realizarea noii Troiţe de la Casa de Cultură. „Orice alt cetăţean din Constanţa la care s-ar fi apelat pentru realizarea monumentului în cinstea eroilor ar fi procedat ca mine. A fost un ajutor dat celor din asociaţie întrucât, fosta Troiţă era deteriorată foarte tare. Să nu uităm că aceia ce s-au jertfit, au schimbat cursul istoriei", astfel şi-a motivat gestul prefectul Palaz.
CJC a uitat de eroii Revoluţiei
Nu mai este campa