Noul context politic şi noua configuraţie a puterii guvernamentale, ameninţă să aducă noi schimbări şi în plan local. Este vorba despre schema ocupării posturilor de directori-coordonatori ai descentralizatelor subordonate ministerelor care acum au fost încredinţate UDMR.
Aşadar este posibil ca în perioada următoare să asistăm la o nouă rundă de negocieri la nivel judeţean, care, foarte probabil, se vor concretiza în schimbări ale directorilor deconcentratelor, conform noii reaşezări a Executivului. Situaţia este cu atât mai posibilă având în vedere faptul că, la alegerile europarlamentare din vară, UDMR a reuşit să atragă la nivelul judeţului Constanţa, voturile a 358 de alegători... deci resurse umane are. Având în vedere faptul că portofoliile de la Mediu, Sănătate şi Cultură au fost încredinţate unor reprezentanţi a UDMR, este foarte posibil ca directorii aflaţi în prezent în posturile de conducere ale instituţiilor judeţene, ce au fost susţinuţi de către PD-L, să-şi ia adio de la funcţii. Reamintim că Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional va fi condus de către fostul candidat la preşedinţie din partea UDMR, Kelemen Hunor, Ministerul Mediului şi Pădurilor de către Laszlo Borbely, iar Ministerul Sănătăţii de către Cseke Attila.
Banias nu ştia că este UDMR la Constanţa
În plan local, conducerea organizaţiei judeţene PD-L Constanţa nu pare dispusă să renunţe prea uşor la posturile de directori încredinţate membrilor săi, şi asta în timp ce reprezentanţii constănţeni ai UDMR şi-au pregătit deja o „schemă de personal".
Contactat telefonic, pentru a afla care va fi situaţia în ceea ce priveşte judeţul Constanţa, preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a părut că nici nu ştie despre faptul că UDMR ar avea reprezentanţi şi la Constanţa. „În principiu au existat unele discuţii la nivel conducerii partidu