Turiştii care îşi vor petrece sărbătorile la Rânca pot să încerce şi alte sporturi de iarnă. În afară de schi şi snowboard, se organizează şi sporturi extreme, care le oferă turiştilor alte alternative de petrecere a timpului liber.
Cel mai accesibil sport este „ture alpinism”, activităţile desfăşurându-se în munţii Parâng . Programul cuprinde ascensiuni de una sau mai multe zile către zona alpină, înaltă de 2500 de metri. Un alt sport care se poate practica în fiecare iarnă este căţărarea pe gheaţă. Cu o altă formă, diferită de la an la an, cascadele de gheaţă ce se formează pe căderile de apă din munţii Gorjului oferă satisfacţii garantate. O altă activitate preferată de turişti este drumeţia de iarnă. Până la altitudinea de 1500 de metri se organizează drumeţii de una - două zile, pe trasee de o deosebită frumuseţe şi cu diferite grade de accesibilitate. „Un imens domeniu schiabil situat deasupra staţiunii Rânca intre 1700 si 2100 metri, oferă iubitorilor de schi extrem offpiste posibilitatea de a simţi trăirea naturii şi redescoperirea senzaţiei de libertate şi aventură.. Acest sport extrem se poate practice şi pe timpul nopţii, pe trei kilometri de pârtie natural”, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.
ATV-uri şi snowmobile de închiriat
Pentru toate aceste sporturi, organizatorii le pun la dispoziţie turiştilor echipamente profesioniste, pentru evitarea incidentelor, dar şi asistenţă de specialitate, adică ghizi sau instructori. Tot în staţiunea Rânca, cei care preferă să se relaxeze în alt mod, pot să închirieze atv-uri sau snow mobile, cu preţuri de la 100 la 140 de lei pe oră. Pentru cei mici şi nu numai, se pot închiria şi săniuţe sau boburi, care costă între 5 şi 10 lei toată ziua. Pe toată periaoda sărbătorilor, cel puţin patru salvamontişti vor interveni la toate apelurile cetăţenilor din staţiune. @N_P