Zilele de 23 si 24 decembrie 1989 au stat sub semnul angoasei, fricii si terorii generale a populatiei. Toata lumea traia cu sentimentul ca este urmarita de teroristi, ca oricand cineva poate fi impuscat de un fost securist sau ca de la ora la ora situatia se poate rasturna. La radio si la televiziune se dau glas tuturor zvonurilor care circulau la acea vreme in Romania. Ba ca Uniunea Sovietica s-ar fi oferit sa intervina cu forte militare, ba ca statele din Vest ar trimite trupe pentru inlaturarea definitiva a "teroristilor".
Mai mult de atat, incidente de tot felul, in urma carora isi pierd viata alte zeci de persoane, au loc si dupa 23 decembrie, cand prinderea si arestarea lui Nicolae Ceausescu era cunoscuta de toata lumea. La televizor se anunta din ora in ora cate o noua versiune legata de soarta celor doi ceausesti.
In noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989, doua blindate ale USLA, Unitatea Speciala de Lupta Antiterorista, sunt trimise sa cerceteze zona Ministerului Apararii pentru a detecta de unde se trage asupra cladirilor institutiei. Blindatele ajung la destinatie si timp de jumatate de ora asteapta in fata cladirii. In vecinatatea Ministerului se afla si dispozitivul de lupta al batalionului 3 tancuri din Targoviste. Cum efectivele din dispozitiv nu sunt informate despre misiunea blindatelor, se deschide focul asupra lor. Are loc o noua busculada in care nu se stie nici acum cine a atacat primul si cine s-a aparat. Incidentul s-a soldatat cu numeroase pierderi de vieti omenesti, iar cei 20 de ani care s-au scurs de la eveniment nu au adus la iveala vinovatii de haosul petrecut la Ministerul Apararii din acea zi.
Numarul incidentelor asemanatoare creste de la ora la ora, haosul si panica se instalasera in randurile tuturor categoriilor, de la reprezentantii din conducerea Armatei si liderii care preluasera puterea din mai