Cedrul este un simbol al maretiei in Sfanta Scriptura, unde este mentionat de peste 70 de ori. A fost considerat un arbore vindecator in antichitate, iar lemnul sau a fost folosit pentru constructia templelor si pentru proprietatile dezinfectante.
In prezent cedrul este considerat de rusi o mare comoara, un semn al sanatatii, fortei, stabilitatii si longevitatii, pentru numeroasele sale intrebuintari curative, informeaza organicfacts.net.
Uleiul esential de cedru este un excelent dezinfectant, regleaza secretiile de sebum, este antiseptic, tonic, astringent, iar pentru uz intern are proprietati diuretice si expectorante.
Este un remediu sigur si rapid impotriva acneei si, pentru ca regleaza secretiile glandelor seboreice, poate fi folosit si pentru intretinerea si frumusetea podoabei capilare. Pentru ca de multe ori excesul de sebum este insotit de infectii locale, uleiul de cedru, prin proprietatile antiseptice, dezinfecteaza zona respectiva si elimina infectia.
Poate fi aplicat direct pe zona afectata, diluat cu putina apa, pentru a nu produce iritatii. Mai mult, daca prepari o crema antiacneica in casa, uleiul de cedru este un ingredient nelipsit, in cantitati considerabile si nediluat.
Reduce spasmele, fie pe cele musculare fie pe cele respiratorii, nervoase, intestinale sau cardiovasculare. Mai mult, actioneaza precum un tonic al musculaturii si tesuturilor si poate fi folosit in mici sedinte de aromoterapie, pentru o relaxare completa.
Avand proprietati astringente, produsul pe care il poti achizitiona din magazinele de profil trateaza afectiunile dintilor si este un mic secret al tineretii pentru ca reda pielii frumuseta si fermitatea naturala.
Intern, uleiul de cedru este un bun diuretic. Tocmai de aceea poate fi folosit ca remediu naturist pentru obezi, persoanele hipertensiv