Salvarea gospodinelor prea ocupate cu lucrul vine de la firmele de catering, care au fost luate cu asalt în această perioadă, primind tot mai multe oferte pentru meniuri de sărbători. Ca invitaţii la masa de Crăciun să se nu prindă că bucatele nu au fost gătite de gospodină, firmele de catering oferă şi posibilitatea ca produsele să fie un pic arse sau sărate mai mult decât e nevoie.
În plină criză economică, tot mai multe timişorence au aflat că şi în ajunul Crăciunului vor lucre, astfel că nu se vor mai putea dedica mesei tradiţionale de Crăciun. Alte gospodine sătule să le tot eşueze tentativele de operă gastronomice sau ca pentru a evita situaţiile în care membrii familiei ar putea să facă mişto de ce au gătit, doamnele au apelat la firmele de catering. "Chiar am avut comenzi din plin. Nu s-a simţit că e criză. De Crăciun oamenii preferă să aibă pe masă produse tradiţionale, gen sarmale şi cozonaci, decât te miri ce mâncăruri exotice", a spus Petru Tuns, în vârstă de 38 de ani, bucătarul şef al unei firme de catering din Timişoara.
Ca mesenii să nu îşi dea seama că produsele nu sunt făcute de gospodină, firmele de catering din Timişoara au şi câteva bonusuri. Friptura comandată poate să fie un pic arsă, cozonacul să aibă mult zahăr pe el în timp ce salatele pot să nu conţină oţet. Ca să atragă cât mai mulţi clienţi, firmele sunt dispuse la oferte speciale şi discounturi mari de presă.
Meniul de Crăciun care a atras cele mai multe comenzi a fost una compusă dintr-un platou rece tradiţional (tobă, lebăr, şorici, slăninuţă, şunculiţă de casă şi brânză de burduf), sarmale, ton cu porumb, ficăţei înăbuşiţi în sos de vin şi celebrul cozonac cu rahat. Un meniu pentru patru persoane a costat 200 de lei.