Decizia Curtii Constitutionale, din seara de 14 decembrie a.c., a lamurit definitiv lucrurile in privinta alegerii presedintelui Romaniei.
D-l Basescu a ramas pentru inca cinci ani la Cotroceni. Victoria sa a fost obtinuta pe muchie de cutit. Valoarea ei morala este insa dubla, pentru ca a fost realizata impotriva celei mai formidabile aliante politico-economico-mediatice din ultimii douazeci de ani. Pentru infrangerea d-lui Basescu, un partid cu traditie (PNL-ul) si-a abandonat formula identitara de dreapta, plonjand - cu arme si bagaje - in bratele urmasilor PCR, grupati in partidul (proclamat) de stanga, PSD-ul. Oficinele lor de presa, in special televiziunile, au angajat, pe bani grei, pe "cei mai rai" jurnalisti ai tarii, vrand parca sa dovedeasca faptul ca totul poate fi cumparat. Multe cariere admirabile se vor prabusi acum, analisti si observatori recunoscuti si apreciati alegandu-se definitiv cu emblema de mercenari dispusi sa se vanda oricui ofera pretul. Unii vor sta o vreme in "somaj", in timp ce altii fac deja curte "dictatorului de la Cotroceni".
D-l Basescu a fost invinuit de toate relele lumii. Chiar si criza economica mondiala, cu efectele ei inevitabile pentru Romania, i-a fost pusa in seama. Nici un candidat la sefia statului n-a mai fost supus unui asemenea linsaj mediatic. Defectele lui omenesti, viata lui de familie, simpatiile sau gusturile sale au fost cercetate cu lupa, exacerbate la proportii nemaivazute, deformate, falsificate. Pentru privitorii inocenti, el a aparut drept "inamicul numarul unu al Romaniei", tinta ce trebuia doborata cu orice pret. D-l Basescu a fost tarat intr-o dezbatere ce n-a mai avut nimic de-a face cu programele politice si sociale, cu optiunile geostrategice ale tarii, cu proiectele de integrare completa in structurile UE si ale aliantei politico-militare ce apara democratia NATO. Adversarii sai, din