Jurnalistul Nigel Thompson, de la tabloidul britanic „The Mirror“, consideră că aerul haotic al Capitalei poate fi chiar plăcut. „Casa Poporului, ca monument al egoului unui singur om, este o clădire monumentală, chiar dacă circumstanţele creaţiei sale sunt extrem de îngrozitoare“, scrie britanicul în articolul său publicat ieri, în „The Mirror“.
„Acum, după 20 de ani de la Revoluţia Română, schimbarea este evidentă“, spune Nigel Thompson. Potrivit acestuia, pe drumul de la aeroport până în oraş poţi vedea reprezenanţe Ferrari sau Jaguar, iar oraşul este plin de hoteluri de cinci stele, de cluburi de noapte, magazine de firmă şi mall-uri. În acest oraş, toată lumea este foarte optimistă.
„Ţiganii cerşetori şi câinii vagabonzi împânzesc Capitala, iar traficul este îngrozitor şi rişti să fi călcat de maşini la tot pasul“, a remarcat Nigel.
De asemenea, oraşul are şi foarte multe autobuze şi troleibuze, dar acestea sunt mereu aglomerate, probabil şi din cauză că biletele sunt ieftine. În oraş este destul praf, traficul sufocat, iar trotuarele inegale, dând o senzaţie de haos.
Dacă vă place Budapesta, vizitaţi şi Bucureştiul
Jurnalistul vorbeşte în materialul său şi despre istoria oraşului, remarcând că aici sunt foarte multe clădiri frumoase construite în secolul al 19-lea, când arhitecţii români studiau în Franţa şi se întorceau în ţară cu numeroase idei. Datorită acestui lucru, oraşul era cunoscut sub numele de „Micul Paris“. „Localnicii sunt prietenoşi, iar dacă te uiţi pierdut, ei se opresc pentru a te ajuta“, adaugă Nigel Thompson.
Catedrala Patriarhală, construită în secolul al 17-lea, se află pe un deal de pe care se vede ciudata şi atractiva Piaţa Unirii. În Catedrală se află moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, protectorul Bucureştiului. Jurnalistul britanic a remarcat şi faptul că oraşul are foarte multe