Băimăreanul şi-a deschis prima firmă în urmă cu 20 de ani. A pornit cu cinci milioane de lei şi acum are o cifră de afaceri de un milion şi profit de 50.000 de lei anual.
Firma lui Mircea Şuteu este înregistrată cu numărul 1 în Registrul Comerţului din Maramureş. Are are o experienţă de 43 de ani în domeniul afacerilor, a făcut parte din prima Primărie a Judeţului Maramureş şi este membru fondator al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. De numele lui se leagă privatizarea tuturor localurilor de alimentaţie publică din judeţ. Povestea lui este una de succes, dar care ascunde în spate zeci de ani fără un concediu, zeci de sărbători la locul de muncă şi mult, foarte mult stres şi oboseală acumulate.
Revoluţia din 1989 l-a prins director
Fiu de preot, Mircea Şuteu era directorul economic la Direcţia Judeţeană Comercială Maramureş în decembrie 1989. Absolvent de studii economice superioare şi cu 10 ani de experienţă în Corpul de Control al Ministerului de Finanţe în conducerea şi administrarea a 650 de gestiuni, Şuteu a fost candidatul perfect la funcţia de director general al acestei direcţii, unde a fost numit în martie 1990. „Aveam în subordine 150 de localuri de alimentaţie publică din Baia Mare şi localităţile limitrofe şi peste 1.500 de angajaţi", arată omul de afaceri. „Dacă ar fi să trag linie şi să adun, aş putea spune că ştiu în fiecare local din oraş care a funcţionat înainte de Revoluţie unde este bătut fiecare cui", spune bărbatul plin de umor.
A realizat prima privatizare din România a unei firme mari de stat
În octombrie 1990, beneficiind de un ordin semnat al Ministrului cu reforma de la acea vreme, Adrian Severin, a realizat ceea ce acum numeşte „o nebunie". A privatizat Intreprinderea Comercială de Alimentaţie Publică (ICSAP) Maramureş al cărui director era. „Era un fel de semiprivatizare, eram un