A jucat în filme şi în piese de teatru, a regizat mai multe pelicule, iar recent a lansat prima carte. Personalitate complexă, rebel şi fără inhibiţii, Florin Piersic Junior este un artist care a gustat din succesele fiecărui domeniu în care a păşit.
Actorul Piersic Jr. crede în importanţa teatrului "neconvenţional" pentru formarea şi afirmarea tinerilor artişti, dar şi pentru apropierea actorilor de pe scenă de publicul, atât de diversificat, "din fum". La 20 de ani de la Revoluţie, Florin îşi aminteşte seara în care Sergiu Nicolaescu a intrat în televiziune şi a reuşit "să-i convingă pe cei de acolo să-i difuzeze ultimul film pe post."
Te-am întâlnit deseori în Green Hours, la teatrul underground / neconvenţional. De ce preferi acest tip de cultură (teatrul în bar) decât pe cel clasic? Cum se simte un artist pe o scenă dintr-un spaţiu atât de intim (prin comparaţie cu sălile de spectacol mari)?
Probabil că m-ai întâlnit în postura de spectator, pentru că n-am mai jucat demult într-un bar. Dar o să fiu legat mereu de aceste spaţii, aşa-numitele spaţii “neconvenţionale”, pentru că acolo am făcut cea mai bună treabă, ca actor de teatru. În clipa de faţă, prefer să văd un spectacol montat într-un bar, pentru că, de cele mai multe ori, plec dezamăgit din sala de teatru. Într-un spectacol de bar, actorul e prea aproape ca să mă mintă, iar bugetul redus nu-i mai permite regizorului să apeleze la nu ştiu ce efecte speciale. Şi tot ce se-ntâmplă pe scena aia, oricât de mică ar fi, e mai credibil.
"Cea mai incredibilă experienţă: când un spectacol născut sub pământ a ajuns pe scena Teatrului Naţional"
Crezi ca e o şansă în plus pentru actori să se afirme jucând în piese de teatru underground? Experienţa acumulată aici îi va ajuta pe o scenă ca cea de la Teatrul Naţional?
E singura şansă. Încet-încet, începem să funcţi