Agenţii de turism spun că anul acesta majoritatea clienţilor s-au uitat la tarifele scăzute şi locaţiile mai apropiate de casă.
Cei care nu s-au decis încă unde să-şi petreacă Revelionul mai au câteva zile la dispoziţie pentru a se hotărî. Agenţiile de turism din Severin au pus la dispoziţie celor interesaţi oferte dintre cele mai atractive. De departe, cea mai tentantă ofertă este cea a petrecerii Revelionului la vecinii sârbi. Preţul mai mult decât rezonabil, distanţa foarte mică şi, în plus, preparatele sârbeşti de calitate sunt doar câteva din motivele pentru care mulţi ar opta pentru această variantă. Între timp, restaurantele mici din Severin nu vor organiza mese festive în noaptea dintre ani din cauză că nu au destui clienţi şi ar cheltui mai mult decât ar câştiga.
„Ne place atmosfera de acolo“
De exemplu, la hotelul Djerdap din Kladovo, localitate situată la câţiva kilometri de vama româno-sârbă de la Porţile de Fier I, o persoană trebuie să achite 86 de euro pentru noaptea de Revelion, în care se oferă bufet suedez, o noapte de cazare şi un mic dejun în dimineaţa de 1 ianuarie. Severinenii sunt foarte încântaţi de oferta vecinilor noştri sârbi. „De doi ani încoace, eu, soţia şi un grup de prieteni facem Revelionul numai la sârbi. Ne place atmosfera de acolo, preţurile sunt bune şi în plus nu am parte în noaptea dintre ani de manelele care răsună prin toate restaurantele noastre din Severin. Servirea este ireproşabilă. Sârbii ştiu să te primească, în aşa fel încât să treci şi altădată pe acolo”, ne-a spus Dorin Marcu, din Drobeta Turnu Severin.
60 de feluri de mâncare puse pe masă
În bufetul suedez oferit în noaptea de Revelion, se vor pregăti şaizeci de feluri de mâncare, adică cincisprezece gustări calde, cincisprezece gustări reci şi treizeci de mâncăruri normale. De pe masă nu vor lipsi băuturile tradiţionale sârbeşti. A