Bune pentru reumatism, băile sunt garnisite cu un masaj oferit de nea Mitică, specialistul staţiunii, care este convins că atât apele termale, cât şi duşurile scoţiene ajută organismul.
Toxinele acumulate de sărbători sunt date jos la Herculane. Cura începe cu o drumeţie până la Şapte Izvoare, continuă cu băi şi masaj în apele termale sau sulfuroase, iar cei mai temerari se scaldă în apele reci ale Cernei, chiar dacă temperatura nu te-ndeamnă nici să ieşi din casă.
„Am venit la nişte rude pentru a petrece Crăciunul şi am zis că ar fi păcat să nu facem şi câteva cure cu apă sulfuroasă. E excelentă pentru reumatism. Nu contează vremea. A şi nins. La zero grade, am stat cu toţii aici“, ne-a spus timişoreanul Andrei Tulcanu.
Apele termale revigorează organismul
De la Constanţa până-n Arad şi de la Timişoara până-n Moldova, turiştii se simt în băile termale ca peştele în apă. Nu contează că afară termometrul a coborât la -1 grad, că ninge sau că plouă.
Cele 45 de grade izvorâte din pământ sunt suficiente să încălzească atmosfera din cădiţele cu apă sulfuroasă. Bune pentru reumatism, băile sunt garnisite cu un masaj oferit de nea Mitică, specialistul staţiunii. Operaţiunea tonifiază muşchii, iar uleiurile naturale folosite de bărbat sunt elixirul tinereţii. „Sunt 13 ani de când stau în colţul ăsta, aici. Din octombrie şi până în aprilie-mai, este indicat să se facă băi pentru că ionii negativi sunt mai puternici, apele termale te revigorează chiar dacă este rece afară. Omul nu răceşte“, ne-a precizat Dumitru Lungu, maseurul miilor de turişti care ajung pe malul Cernei.
Nea Mitică este convins că atât băile termale, cât şi duşurile scoţiene ajută organismul în lupta cu gripa sau viroza.