Înainte de a se răsfăţa cu un cadou de Crăciun, mulţi români se scotocesc prin buzunare pentru a aduce un zâmbet pe chipurile celor pe care viaţa i-a încercat din greu. Românii devin mai binevoitori de Sărbători faţă de copiii care sunt departe de părinţi sau faţă de bătrânii uitaţi de familie.
George are 29 de ani şi lucrează într-o companie multinaţională din Capitală. Cu aproape două săptămâni înainte de Crăciun, printre e-mailurile periodice pe care le primeşte de la clienţii şi colegii săi, tânărul a găsit în cutia poştală electronică un mesaj mai puţin obişnuit.
„«Dragă Moş Crăciun, mă numesc Letiţia şi am împlinit de curând şapte ani. Anul ăsta mi-au spus să te aştept aici, în spital, că ştii tu cum să ajungi. Dacă nu-ţi cer prea mult, te rog, adu-mi o păpuşă Hannah Montana şi o ciocolată cu caramel. Mulţumesc, Letiţia»", cam aşa suna scrisoarea ce mi-a schimbat aproape toate planurile pe care mi le făcusem pentru seara de Ajun şi ziua de Crăciun", povesteşte George.
Operaţiunea „deghizarea"
Tânărul, care nu a dorit să-şi dezvăluie şi numele de familie pe motiv că un gest frumos făcut şi „strigat în piaţă" nu valorează câtuşi de puţin, s-a decis să facă în aşa fel încât să transforme Crăciunul acelei copile într-o adevărată sărbătoare.
„După ce am ieşit de la birou, pe 24 decembrie, m-am dus ţintă într-un hipermarket pentru a cumpăra cele necesare. Adică păpuşa mult dorită, o pungă de baloane, un costum de Moş Crăciun şi un sac de dulciuri. Din cele mai diverse. Asta ca să nu fac vreo gafă şi copilul să nu poată mânca pentru că ţine vreun regim", explică George. În aceeaşi seară, însă, îşi invitase iubita în oraş.
„Am sunat-o şi mi-am pus cenuşă în cap. Când am ajuns acasă, i-am explicat şi am rugat-o să vină cu mine la spital, a doua zi. Aşa am şi făcut. În ziua de Crăciun, la ora 9.00, ne-am înf