Lansate în această toamnă, sistemele de operare de ultimă generaţie ale Microsoft şi Apple arată că, mai mult ca oricând, cele două companii s-au inspirat una de la cealaltă. Meciul Mac contra PC este la fel îndelungat ca istoria computerelor şi a avut nenumărate episoade, fiecare stârnind reacţii puternice, pentru că fiecare tabără are suporterii ei, cu un plus de consecvenţă şi ardoare în argumentaţie de partea fanilor mărului. (Apropo, MacIntosh, titulatura ori
Lansate în această toamnă, sistemele de operare de ultimă generaţie ale Microsoft şi Apple arată că, mai mult ca oricând, cele două companii s-au inspirat una de la cealaltă.
Meciul Mac contra PC este la fel îndelungat ca istoria computerelor şi a avut nenumărate episoade, fiecare stârnind reacţii puternice, pentru că fiecare tabără are suporterii ei, cu un plus de consecvenţă şi ardoare în argumentaţie de partea fanilor mărului. (Apropo, MacIntosh, titulatura originală a sistemului de operare care rulează pe Mac-uri, a preluat numele unui sortiment de mere.)
Lansarea din această toamnă a celor mai recente generaţii de sisteme de operare Windows şi Mac, respectiv 7 şi Snow Leopard, readuce comparaţia în actualitate. Mai mult ca oricând, fiecare dintre cele două sisteme împrumută caracteristici de la celălalt. Prin Windows 7, cei de la Microsoft au reuşit să facă un sistem mai rapid şi mai agil decât Vista. Însă, marea schimbare constă în felul în care sunt organizate acum folderele şi fişierele şi în îmbunătăţirea interfeţei de utilizare, astfel încât 7 este cel mai prietenos şi uşor de utilizat Windows de până acum.
Pe principiul că „mai binele e duşmanul binelui“, Apple nu a operat, prin comparaţie cu ediţia anterioară, schimbări majore la interfaţă. Modificări, în schimb, sunt la interior, cele mai notabile fiind suportul pentru procesoare cu nuclee multiple şi compatibilitat