Universitatea Politehnica Timişoara, aflată în liga secundă, a devenit o echipă de adolescente, cu o medie de vârstă de aproximativ 17 ani. Antrenorul Ciprian Dărnescu speră ca tinerele sportive să devină o echipă competitivă şi să promoveze în prima divizie în câţiva ani.
Echipa susţinută doar de Universitatea Politehnică a ales calea cea mai indicată pentru a supravieţui în lipsa sponsorilor: creşterea jucătoarelor din pepiniera proprie. „Cea mai tânără jucătoare are 13 ani, iar cea mai în vârstă 22 de ani. Chiar am fost curios şi am făcut media de vârstă pe care a avut-o echipa la partida cu Lugojul: 16 ani şi jumătate”, a spus antrenorul Ciprian Dărnescu.
„Obiectivul pe termen scurt ar fi locul cinci la finalul acestui sezon, momentan suntem pe şapte. Lugojul este de departe cea mai tare echipă din serie, va promova la pas. Noi nu am câştigat decât un meci în prima parte, însă sunt sigur că următoarele două le vom câştiga fără probleme. Însă principalul obiectiv este omogenizarea, fetele să joace cât mai mult împreună şi să formeze o adevărată echipă. Vrem să construim o echipă competitivă pentru liga secundă, iar dacă se poate, chiar să promovăm în Liga Naţională”, a spus tânărul tehnician.
Raze de speranţă
Chiar dacă în acest moment sponsorii lipsesc cu desăvârşire, lucrurile s-ar putea îndrepta la începutul anului viitor. „Echipa este susţinută financiar doar de universitatea Politehnică, deci banii noştri vin de la Ministerul Educaţiei. Mai avem câteva proiecte cu autorităţile locale, însă trebuie să aşteptăm aprobarea bugetului pe anul viitor, lucru care se va întâmpla în ianuarie”, a explicat Cipri Dărnescu, antrenorul care pregăteşte, pe lângă echipa din liga a doua, şi junioare la CSŞ Bega şi care în acelaşi timp joacă volei pentru Politehnica Timişoara, tot în eşalonul secund. „Sponsori nu avem. Am avut multe prom