Copiii noului mileniu au dat „hoţii şi vardiştii“ pe pistoalele galactice din Counter-Strike. Unii părinţi nu le înţeleg pornirile violente şi ajung să apeleze la ajutorul psihologului. Specialiştii spun că cei mici se refugiază în jocuri din cauza părinţilor ocupaţi şi că restricţiile nu ajută, ci dimpotrivă. Astfel, copiii ajung să fugă de acasă şi să mintă pentru câteva ore de libertate.
Cum şcoala s-a închis de sărbăbători, copiii au pus stăpânire pe calculator, mouse şi tastatură, petrecând ore în şir sesiuni de jocuri online sau terminând capitole din diferite jocuri de luptă şi de strategie.
Cei mai mici dintre români care încă nu au deprins tainele pc-ului butonează cât este ziua de lungă, astfel că locul desenelor a fost luat de monştri care se decapitează.
În preferinţe domină jocurile cu împuşcături şi mult sânge, astfel că părinţii au intrat în panică. Cum discuţiile cu cei mici nu prea au adus rezultate, adulţii s-au reorientat către psihologi, în speranţa că aceştia vor găsi remediul la problemă.
Conflictul dintre generaţii
„Calculatorul şi televizorul strică din start caracterele celor mici. Sigur au efecte nocive. Eu unul sunt dispus să renunţ la civilizaţie, la cablul tv, la calculator şi internet. Fiului meu, în vârstă de 4 ani, nu-i plac chestiile violente", a spus Octavian Hinoveanu. Pe de altă parte, fiul lui, George îl contrazice: „Mă joc şi chestii cu împuşcături. Nu îmi fac rău. Le aleg atunci când mă plictisesc".
Pentru că de multe ori le este frică de faptul că părinţii ar putea afla că se joacă ore în şir, chiar de la şapte ani, copiii fug de acasă pentru a se juca la internet cafe-uri. Szollis, de 12 ani, le-a spus părinţilor că merge în vecini pentru a se întâlni cu echipa de fotbal.
În realitate, a plătit 40 de lei pentru a se juca patru ore Counter-Strike. „Părinţ