50.000 de euro. Atât costă, din punct de vedere strict criminalistic, până la acest moment, ancheta pentru recuperarea armelor furate din depozitul de muniţie de la Ciorogârla.
Potrivit şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, după sustragerea armamentului, hoţii au ascuns armle, apoi le-au scos, le-au demontat şi au încercat, prin polizarea seriilor, să le piardă urma. O parte din cele 35 de arme găsite de anchetatori despre care s-a stabilit cu siguranţă că provin din lotul furat de la Ciorogârla sunt în stare de funcţionare, iar oamenii legii încearcă acum să stabilească scopul pentru care a fost sustras armamentul. Conform sursei citate, nu este exclusă ipoteza potrivit căreia hoţii ar fi vrut să comercializeze armele. Din datele preliminare ale anchetei, acestea nu par să fi fost folosite, dat fiind, pe de o parte, că, la momentul furtului, nu a fost sustrasă şi muniţia aferentă, iar pe de altă parte, în urma percheziţiilor, nu s-a depistat muniţia necesară acestui tip de armament. Şeful IGPR a adăugat că, la propunerea IGPR, ministrul Internelor, Vasile Blaga, a avizat recompensarea celor cinci poliţişti de la Crimă Organizată care au lucrat la acest caz. Astfel, trei dintre aceştia au fost avansaţi în gradul următor, înainte de termen, iar celorlalţi doi li s-au transmis mulţumiri în scris de către ministrul Internelor. La rândul său, Florentin Robescu, şeful DCCO, a precizat că, în urma percheziţiilor, 15 autoturisme de lux, dar şi alte bunuri, precum şi bani şi bijuterii din aur, au fost confiscate de la suspecţi.
50.000 de euro. Atât costă, din punct de vedere strict criminalistic, până la acest moment, ancheta pentru recuperarea armelor furate din depozitul de muniţie de la Ciorogârla.
Potrivit şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, după sustragerea armamentului, ho