Câteva zeci de tineri clujeni au ales mănăstirile Oaşa şi Putna ca destinaţie pentru Revelion. Aceştia îşi vor petrece noaptea dintre ani departe de petrecerile din restaurante sau cluburi. Vor avea parte, în schimb, de slujbe şi vor colinda îmbrăcaţi în costume populare.
Câteva zeci de tineri studenţi la Cluj vor avea parte de un altfel de Revelion. Noaptea dintre ani nu-i va găsi în stradă urmărind focurile de artificii şi nici într-un restaurant sau într-un club, ciocnind un pahar de şampanie. Ei se vor reculege într-una din mănăstirile din ţară, unde slujbele maraton la care participă sute de pelerini au devenit deja tradiţie în noaptea dintre ani.
Revelion departe de zgomotele oraşului
Oana Băilă, de 21 de ani, studentă în anul III la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Cluj, este unul dintre cei 25 de clujeni care îşi vor petrece Revelionul la Mănăstirea Oaşa, din judeţul Alba.
„Mi-am dorit acest Revelion la Oaşa ca o contracarare la petrecerile care au loc în oraş. Mi se pare mai frumos să auzi dangănele clopotelor, decât bubuiturile artificiilor”, a explicat Oana Băilă, cea care a organizat pelerinajul. Aceasta spune că i-a fost uşor să găsească clujeni care să-şi dorească să petreacă Revelionul la mănăstire, lista de aşteptare fiind mult mai mare decât numărul locurilor disponibile.
Mâncare şi cazare gratuite
Chiar dacă nu vor avea parte de petreceri cu muzică sau artificii, aşa cum se întâmplă în general de Revelion, programul este consistent. „Vom fi alături de alţi tineri, care vor veni din Timişoara şi Oradea.
Vom mânca împreună, iar după slujbe vom colinda în Biserică îmbrăcaţi în costume populare”, a explicat tânăra. Pentru toate acestea clujenii vor scoate din buzunare 70 de lei, costul transportului, masa şi cazarea fiind gratuite din partea mănăstirii. Sejurul ţine din dimineaţa de 31 de