Viitorii doctori care studiază în Iaşi fac seminariile urmărind pe proiector seriale americane de succes pe teme de medicină. Cadrele medicale susţin că metoda occidentală de predare îi antrenează pe tineri, care învaţă în acest fel să rezolve cele mai dificile cazuri.
Citiţi şi:
Copiii din Timişoara fac şcoală hi-tech
Studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr.T.Popa" din Iaşi se transformă pentru câteva ore în personajul doctor House, din celebrul serial american cu acelaşi nume, sau în doctorii din filmul „Anatomia lui Gray".
Asta se întâmplă la seminariile de Medicină de Urgenţă susţinute de Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi. Profesorul spune că a apelat la această metodă inedită de predare pentru a-i determina pe studenţi să rezolve cu plăcere cazuri medicale foarte grave.
„Cel mai des discutăm despre un caz prezentat în episoadele din serialul «Anatomia lui Gray», mai ales când este vorba despre medicina de urgenţă. Au fost şi ore când am rulat la videoproiector şi episoade din «Doctor House», iar studenţii mei au făcut studiu pe cazurile prezentate în film", spune Diana Cimpoeşu.
Tinerii, antrenaţi de acţiune
Filmul rulează până la un anumit punct când este oprit, iar viitorii medici trebuie să rezolve singuri cazul. „Cursurile de medicină de urgenţă mi se par mult mai antrenante când ne uităm la filme. Nici măcar nu mai simţim că suntem la şcoală. Totul devine un joc şi avem parte de cele mai complicate cazuri de rezolvat", ne spune Cătălin, student în anul IV la Medicină.
Şi Mihaela, colegă de-a lui Cătălin, crede că surpriza serialelor despre medicină pe care le vede proiectate pe peretele sălii amfiteatrului a făcut-o să iubească şi mai mult facultatea.
„Când am dat la Medicină nu m-am gândit că voi învăţa după filme. Mă motivează teribil şi mă ajută să privesc m