» Procurorul militar Dan Voinea a tras de timp cat a putut pentru a-i scapa pe cei responsabili de cei o mie de morti inregistrati dupa 22 decembrie 1989. Zece dintre acesti responsabili au fost pusi pe lista celor impotriva carora se cerea urmarirea penala abia dupa ce au decedat.
» Dan Voinea a dispus inceperea urmaririi penale a fostului presedinte Ion Iliescu doar dupa ce acesta si-a terminat cel de-al doilea mandat prezidential, punandu-l alaturi de alti o suta de ofiteri de armata, militie si securitate pe o lista pe care o tinuse pana in decembrie 2004 secreta.
» Procurorul Voinea se scuza spunand ca nu are sens "sa facem legaturi politice" cata vreme, in acel moment, Parchetul Militar era condus de Samoil Joarza, iar Parchetul General – de Ilie Botos.
Procurorul Militar Dan Voinea a trimis in judecata zece dintre responsabilii pentru mortii de dupa 22 decembrie 1989 abia in 2004, printr-o rezolutie semnata si inregistrata cu data de 7 decembrie, dupa ce acestia au disparut pe cale naturala. Pe aceeasi rezolutie se regaseste si numele lui Ion Iliescu, dar fara nici un fel de date de identificare. Dan Voinea, acum general in rezerva, ne-a spus ca atunci cand a dat rezolutia de incepere a urmaririi penale era simplu procuror: "De vreme ce altii erau sefi, nu are sens sa ne gandim la vreo legatura politica si nici nu ar trebui invocat faptul ca rezolutia a fost data dupa alegerile parlamentare". Voinea sustine ca in decembrie 2004 "se desfasurau o serie de manifestatii ale victimelor revolutiei si mineriadelor, care cereau reluarea anchetelor si pedepsirea vinovatilor" si ca, in acel context, procurorul general Ilie Botos l-a chemat la el si i-a propus sa se ocupe de dosarul revolutiei fiindca era "intr-o relatie buna cu victimele" si se ocupase deja de dosarul de la mineriada, in care existau patru victime. "Mi-a inmanat o plange