Până nu demult directorul Teatrului "Maria Filotti" din Brăila, a activat 22 de ani pe tărâmul culturii, iar 29 de ani în slujba învăţământului. Din anul 1997 este director executiv al Fundaţiei Darclee.
Profil
Născută. 20 decembrie, 1939, judeţul Buzău
Studii. Universitatea Bucureşti, Facultatea de Geologie - Geografie
Ocupaţie. profesor
Familie. văduvă, un băiat
De-a lungul vremii a dat culoare teatrului brăilean iar, graţie managementului său, numele acestuia este cunoscut dincolo de graniţă. Ea este Veronica Dobrin, femeia care a scris istorie prin ani mulţi de muncă şi dăruire în slujba culturii brăilene.
22 de ani a activat pe tărâmul culturii, iar 29 de ani în slujba învăţământului.
A demonstrat că este nu numai un bun pedagog, dar şi un bun director de instituţii culturale, o personalitate cu o cultură deosebită şi unul dintre oamenii care au ajutat la modernizarea teatrului.
Din iniţiativele Veronicăi Dobrin s-au născut multe manifestări de anvergura naţională şi chiar internaţională.
Din cei 22 de ani de activitate pe tărâmul culturii, nouă i-a dedicat Teatrului "Maria Filotti" din Brăila.
"Dacă ar fi să găsesc un răspuns la întrebarea referitoare la amintirile care mă leagă de această instituţie, m-aş referi la actorii tineri care au împrospătat trupa teatrului, la festivalurile naţionale la care am participat, primind de multe ori premii, la proiectul cu finanţare europeana «Terapia prin teatru» şi mai ales la cele patru ediţii ale festivalului «Zile şi nopţi de teatru european la Brăila»", povesteşte Veronica Dobrin.
Pe 16 decembrie, a ales să se retragă de la conducerea teatrului brăilean.
A parcurs toate treptele profesionale
Născută într-un sat depărtat din dealurile Buzăului, într-o familie de oameni gospodari, Veronica Dobrin a încearcat să parcur