Obligaţiile financiare aferente contractului de credit încheiat între Consiliul Judeţean Suceava cu Deutsche Bank AG Londra pentru realizarea unor sisteme de termoficare, de 86,3 milioane euro, vor fi acoperite începând cu 2010 inclusiv cu sumele defalcate din bugetul de stat pentru bugetele locale. Decizia a fost luată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă şi motivată prin faptul că unităţile administrative care au contractat împrumutul nu dispun de resursele financiare pentru r
Obligaţiile financiare aferente contractului de credit încheiat între Consiliul Judeţean Suceava cu Deutsche Bank AG Londra pentru realizarea unor sisteme de termoficare, de 86,3 milioane euro, vor fi acoperite începând cu 2010 inclusiv cu sumele defalcate din bugetul de stat pentru bugetele locale.
Decizia a fost luată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă şi motivată prin faptul că unităţile administrative care au contractat împrumutul nu dispun de resursele financiare pentru rambursarea datoriei.
Conform ordonanţei, începând cu 1 ianuarie 2010, obligaţiile financiare aferente contractului de credit vor fi acoperite din soldul contului de disponiblităţi deschis în numele CJ Suceava la BCR, din veniturile proprii ale unităţilor administrativ-teritoriale împrumutate şi din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.
Consiliul Judeţean Suceava, condus în prezent de Gheorghe Flutur (PDL), a încheiat în 2004, împreună cu alte 62 unităţi administrativ-teritoriale, un contract de împrumut de 86,3 milioane euro cu Deutsche Bank AG Londra, pentru realizarea unor sisteme de transport gaze naturale şi termoficare.
Creditul trebuie rambursat într-un interval de 25 ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani şi cu o dobândă de 3,97%, la care se adaugă rata EURIBOR.
Cele 61 de primării din judeţul Suceava beneficiare ale