Pasionat de filozofie, literatură, film, de cultură, tânărul specialist în portrete este scenograf, scenarist şi autor de carte.
Tocmai terminase clasa a XI-a când a publicat primul volum cu dublu titlu: „Antologia jazz” şi „Metaforă şi resentimente”, carte jumătate poezie, jumătate proză. Râde şi spune că scrisul a fost „o chestie de tinereţe” şi adaugă repede, tot glumind, că se dezice de acel prim volum.
Facultatea de filozofie i s-a potrivit perfect. I-a avut ca mentori pe Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, dar şi pe esteticianul Ion Ianoşi. Când era în ultimul an, în loc să se înscrie la un masterat pe tema filozofiei culturii, a vrut cinematografie. Aşa că a încheiat anul cu o lucrare pe tema sacrului la Mircea Eliade şi René Girard şi a continuat cu a doua facultate, unde s-a specializat în imagine.
De la Medeea Marinescu la Florin Piersic Jr.
Imagine înseamnă pentru Alex fotografie şi cinema, nu televiziune, despre care spune că este un spaţiu submediocru. Pasiunea lui vine din adolescenţă, când făcea fotografii cu un aparat compact, pe care, pentru că era insuficient ca optică, l-a schimbat cu un aparat mecanic german Practica, dotat cu trei obiective „un tip care acum se cam îndreaptă spre muzeu, dar pe care eu încă îl mai folosesc”, a menţionat tânărul.
Iniţial a lucrat ca fotograf de presă, însă ulterior a renunţat şi a ales să devină freelancer, având acum în derulare proiecte cu diferite reviste de prestigiu. Printre vedetele pe care le-a pozat cu diferite ocazii se numără Aurora Liiceanu, Medeea Marinescu, Maia Morgenstern, Florin Piersic Jr., dar şi Andrei Gheorghe. „Cu Florin Piersic mi-a plăcut cel mai mult să lucrez. Are o stare de naturaleţe extraordinară, nu are fiţe şi, în plus, chiar am avut ce să vorbim, pentru că e şi el regizor, actor şi scriitor. Mai mult, reuşeşte de minune să îşi păstreze tinereţe