De mai bine de 20 de ani, băcăuanca realizează felicitări pe care le pictează manual cu diferite motive, în funcţie de sărbătorile de peste an. Băcăuanca nu-şi poate imagina viaţa fără artă.
A îndrăgit-o încă de când era adolescentă şi-şi aduce şi acum aminte cu plăcere de orele de desen din şcoala generală. „Ştiu că abia aşteptam să vină orele de desen şi, pentru că eram pricepută, colegii îmi cereau mereu să-i ajut“, îşi aduce aminte artista.
După terminarea Liceului de Artă „George Apostu“ din Bacău, a lucrat 12 ani ca desenator tehnic la Fabrica de Avioane din oraş. „La început mi s-a părut o meserie foarte grea, dar am învăţat repede ce am de făcut“, ne-a spus ea.
A decorat zeci de vitrine
Mai apoi, a ajuns decorator de vitrine, în cadrul unei reţele de magazine, reuşind să facă o trecere subtilă de la desenul tehnic la artă. S-a folosit de desenul artistic, dar şi de ochiul său creativ, pentru a realiza vitrine cât mai atractive pentru clienţi. „Marfa trebuia neapărat susţinută de o pictură sau un decor special, făcut din colaje. Lucram ore în şir în atelierul de creaţie. Mai târziu, m-am remarcat la concursurile care se organizau în ţară în acest domeniu“, a adăugat Silvia. După ce s-a restrâns şi reţeaua de magazine, s-a mutat la Muzeul de Ştiinţele Naturii, unde a contribuit la realizarea expoziţiilor, atât permanente, cât şi temporare. „Din nou am avut şansa de a îmbina pictura cu tehnica colajului. Singura sursă de inspiraţie era natura. Fiecare expoziţie era o provocare“, a mai spus băcăuanca.
În prezent, lucrează ca bibliotecară la Şcoala „Grigore Tăbăcaru“ din Hemeiuşi, dar nu trece o zi fără ca Silvia să nu deseneze ceva sau să nu facă un plan pentru un nou proiect. „Decorez prin pictură oglinzi, vase ceramice şi când am timp mai fac şi măşti tradiţionale româneşti, din diferite materiale“, comple