Cârnaţii din vânat, palinca de Oaş, cozonacul şi biscuiţii cu scorţişoară sunt preferatele românilor pentru festinul de Anul Nou. Mâncarea ecologică constituie o alternativă gustoasă şi sănătoasă la produsele tradiţionale făcute din carne de porc.
Preparatele ecologice ajung de Sărbători fie pe mesele celor care vor să fie în pas cu stilul „verde" de viaţă, fie în bucătăria persoanelor care ţin la sănătatea familiei. Foarte mulţi români nefamiliarizaţi cu conceptul „bio" confundă dieta eco cu cea de tip vegetarian.
Alimentele bio de pe masa festivă de Revelion pot însemna foarte bine brânză, pâine, carne, cârnaţi, cozonac, biscuiţi sau prăjituri. Diferenţa este că acestea trebuie să nu conţină chimicale.
Legumele şi fructele trebuie să fie cultivate pe terenuri curăţate de orice urmă de pesticide. Pentru a obţine brânză bio, hrana vacilor trebuie să provină dintr‑un sol nepoluat şi netratat cu vreo substanţă chimică.
E drept că, în România, abia prin anul 2008 oamenii au început să dea de gustul alimentelor bio. Bolile societăţii moderne cauzate de o alimentaţie nesănătoasă şi doldora de chimicale i-au convins însă pe tot mai mulţi de beneficiile unui meniu eco.
Preţuri piperate pentru sănătate
Aşa se face că, în preajma Sărbătorilor, românii nu au ezitat să viziteze magazinele bio şi să-şi umple sacoşa cu bunătăţi, în ciuda preţurilor mai piperate.
„Iubitorii de mâncare gustoasă şi sănătoasă pot să-şi compună în întregime meniul de Sărbători din produsele noastre ecologice: carne proaspătă de vită - 69 de lei kilogramul - şi de pui - 59 de lei kilogramul -, fructe şi legume proaspete, pe lângă tot ce şi-ar putea dori un bucătar rafinat: mirodenii, condimente, gelatină din alge, drojdie şi praf de copt.
Avem şi câteva produse englezeşti cu care i-am obişnuit deja pe clienţii noştr