Nadia a vrut să fie laborantă, dar a fost agent publicitar, ziaristă apoi şi-a descoperit aptitudinile de bucătar în propriul restaurant.
În principal e mamă şi, când trage linie, după 20 de ani consideră că e sigur mai departe decât şi-ar fi închipuit în 1989 că va ajunge.
„Ce am făcut în ultimii 20 de ani? Bună întrebare! Mă numesc Nadia Pătrunjei, am 37 de ani, am absolvit Liceul Mihai Eminescu din Constanţa şi pot să spun că am făcut ceea ce nici nu visam înainte de revoluţie că voi face. În 1990 am împlinit 18 ani, şi eram convinsă că după absolvirea liceului voi lucra ca laborant, conform calificării, sau cu puţin noroc şi multă muncă voi ajunge studentă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC). N-a fost să fie aşa.
În acelaşi an am absolvit cursurile Şcolii Populare de Artă din Constanţa, clasa Actorie, şi am lucrat o bună perioadă la Teatrul Popular, aflat sub patronatul sindicatelor portuare de la acea vreme. În 1991 m-am căsătorit, iar peste doi ani, după ce s-a născut fiica mea, m-am angajat în redacţia unui cotidian constănţean, ca agent publicitar. Am lucrat apoi în redacţia unui post local de televiziune, am fost corespondent local pentru importante posturi de televiziune naţionale. De microbul media m-am „eliberat” abia peste 11 ani când mi-am deschis propria afacere, restaurantul La Pătrunjelu’. Dacă aş spune acum că puteam să prevăd în 1989 ce aş face peste 20 de ani aş minţi. Era imposibil! Pe vremea aceea nici nu ştiam foarte multe despre meseria de jurnalist, iar despre o afacere proprie nici nu putea fi vorba.
Nu am fost niciodată genul care îşi doreşte cu disperare să emigreze, aşa că am încercat să fac aici ceea ce au făcut prietenii mei care au plecat din ţară imediat după 89. Să-mi asigur strictul necesar pentru mine şi familia mea. Realizări... da, sunt multe.
Fi