Compatrioţii care muncesc în străinătate preferă să petreacă noaptea dintre ani în localuri cu specific românesc, unde sunt întâmpinaţi cu mâncăruri tradiţionale. Mulţi români din Spania şi Italia nu pot veni în ţară de Sărbători, astfel că aleg să petreacă Revelionul organizat în restaurante şi în discoteci.
Află cât plătesc românii care vor petrece la restaurante spaniole
De cinci ani, mulţi români din oraşul Castellon îşi petrec Revelionul la restaurantul românesc „Les Forques". Anul acesta, preţul a scăzut de la 90 la 80 de euro pentru masa de Revelion, „pentru că, în ciuda crizei, vreau să existe cât mai mulţi oameni care să poată petrece ca acasă", spune patronul Dan Costea (39 de ani).
Meniul va fi tradiţional românesc, cu băutură la discreţie. Atmosfera va fi animată de formaţia „Tineret 2000", din Târgovişte. Nu vor lipsi artificiile de la miezul nopţii.
La Madrid, la restaurantul „Acasă", preţul ajunge la 120 de euro de persoană, iar cererea este foarte mare. Meniul este variat, la fel ca şi cel al restaurantului din Castellon.
Invitaţii vor fi delectaţi de formaţia „Etalon" din Paşcani. Cei care vor să sărbătorească sfârşitul anului într-o atmosferă mai restrânsă pot alege micul restaurant „Nuţi". „Nu vom avea formaţie, dar va fi muzică de toate genurile", a declarat proprietara localului, Nuţi Anghel (34 de ani).
"Toba, caltaboşii, piftia, salamul de Sibiu, sarmalele şi micii sunt doar câteva dintre bunătăţile pe care le oferim la 31 decembrie", spune Radu Valentin (36 de ani), proprietarul Cramei „Dracula" din Barcelona. „Deşi loc nu prea este, cei care ne vizitează dansează printre mese", povesteşte Valentin. Tariful este de 60 de euro de persoană.
Fără concerte în discotecile româneşti
Dan Costea şi angajatele sale din Castellon pregătesc mesele pentru Revelion Foto: M. Florea