Viorel Spînu, cel care a salvat 40 de oameni din trenul groazei, înzăpezit la Lehliu, a fost doar felicitat de sărbători, de către Ministerul Internelor. Şeful postului de Poliţie Transporturi Feroviare din Lehliu, Viorel Spînu, a salvat 40 de persoane aproape degerate din trenul Bucureşti–Constanţa, în noaptea de 15 spre 16 decembrie.
Prima de 1.000 de lei pe care Spînu a primit-o la 21 decembrie de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, drept răsplată pentru fapta sa, i-a picat la fix poliţistului pentru pregătirea mesei de Crăciun. „Când am stabilit modalitatea de recompensare a poliţistului de la Lehliu am luat în calcul şi aspectele sociale, problemele cu care acesta se confruntă. Ştiam că are soţia bolnavă şi un copil minor, iar banii i-ar fi de folos în preajma Sărbătorilor”, a declarat preşedintelşe Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, comisar-şef, Marin Gruia.
Viorel Spînu şi-a petrecut seara de 25 decembrie la datorie, fiind de serviciu, însă pe 24 seara a fost alături de fiica sa Ioana. „Din fericire a fost o seară liniştită, dar lucrez deja la nişte dosare importante pe care le voi termina în ianuarie”, spune mândru şeful de post.
A doua zi, după ce a ieşit din post, poliţistul s-a bucurat de sărbătorile de iarnă alături de soţia sa, Petra, şi fiica, după care a revenit la muncă.
De la MAI mai puţin, de la alţii mai mult
Viorel Spînu a primit ieri, la Poliţia Transporturi Feroviare din Călăraşi, o scrisoare de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), prin care „şefii de la Bucureşti” îl felicitau pentru fapta sa din noaptea de 15 spre 16 decembrie.
„M-a sunat şeful meu, Gheorghe Sava, de la Călăraşi şi mi-a citit la telefon o scrisoare de la MAI, prin care mi se mulţumea pentru efortul depus”, a declarat, ieri, pentru „Adevărul”, agentul şef principal. La nici o oră dup