Din ianuarie 2010, ieşenii vor putea urmări cununiile civile ale celor dragi şi pe internet.
„Ne-am gândit la rudele plecate în străinătate sau care, din diverse motive, nu pot fi prezente fizic la eveniment. Prin urmare, vom asigura conexiune de calitate la internet pentru a se putea transmite de pe laptop, cu o cameră web, pe Messenger, fericitele evenimente“, a declarat Marius Bodoga, şeful Stării Civile ieşene.
26 de ani diferenţă de vârstă între miri
Cifrele oferite de reprezentanţii Stării Civile arată că a scăzut numărul de naşteri în comparaţie cu anul trecut şi a crescut numărul deceselor. „La Iaşi, în cursul acestui an, s-au născut cu 215 copii mai puţini faţă de 2008, iar la numărul de decese se înregistrează cu 130 mai multe“, a declarat Marius Bodoga, şeful Stării Civile ieşene. El a precizat că şi numărul căsătoriilor a scăzut cu 329 faţă de 2008. S-au înregistrat 122 de cununii între români şi străini, unii proveniţi din Mauritius, Nepal, Liban, Maroc sau Ecuador.
Cea mai mare diferenţă de vârstă între cei care s-au căsătorit s-a înregistrat în cazul unui cuplu unde mirele are 35 de ani iar aleasa inimii sale 61 de ani. Cel mai vârstnic bărbat care s-a căsătorit în acest an este născut în 1925 şi are 84 de ani. Dragostea nu i-a ocolit nici pe cei aflaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, unde în cursul anului 2009 au fost oficiate 23 de căsătorii.