Pe langa aplicarea zilelor lunare de concediu fara plata obligatoriu, masurile anti-criza vor continua in sectorul bugetar. In perioada urmatoare, a anuntat sambata prim-ministrul interimar Emil Boc, nu se vor mai putea efectua majorari salariale cu sase luni inainte de alegeri, autoritatile locale urmand a fi obligate sa prevada planuri financiare fundamentate pe o perioada de trei ani, iar rectificarile bugetare vor fi limitate la maximum doua revizuiri pe an. Masuri drastice
Desi perioada premergatoare alegerilor era una in care se faceau frecvent majorari salariale in sectorul bugetar, in scop vadit electoral, acest lucru nu va mai fi posibil pe viitor.
"Majorarile de salarii vor fi interzise cu sase luni inainte de alegeri, fie prezidentiale, fie parlamentare, nu vor mai putea fi efectuate inaintea alegerilor", a declarat prim-ministrul interimar Emil Boc.
Premierul a mai spus ca, din cauza ca numarul administratiilor locale carora nu le ajung resursele bugetare alocate a crescut, anul viitor primarii vor fi obligati sa prevada planuri financiare pe trei ani si sa obtina avizul Ministerului Finantelor si a unui Consiliu Fiscal : "Orice competitor electoral in campania prezidentiala sau primari in campania locala, orice propunere financiara pe care o fac trebuie sa aiba fundament pe trei ani cu privire la resursele bugetare, sa spuna de unde iau bani. Sa ceara opinia Consiliului Fiscal si a Ministerului Finantelor, care sa spuna public punctul de vedere la propunerile pe care politicienii le fac", a declarat Emil Boc.
Si pentru ca multe din primariile cu un sistem defectuos de gestionare si impartire a resurselor bugetare solicitau si cate patru sau cinci rectificari bugetare pe an, premierul a spus sambata ca rectificarile bugetare vor fi limitate la maximum doua revizuiri pe an, iar banii alocati pentru investitii nu vor putea fi utilizati