Hoţii care au jefuit depozitul din incinta UM 01916 au vândut o parte dintre arme unui colaborator al poliţiei, cu numele de cod „Marian Guţă”. Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată, în motivarea deciziei de arestare a celor 14 persoane reţinute în lotul Ciorogârla, cum a fost comisă lovitura.
Potrivit magistraţilor, Eugen Preda a pătruns în incinta UM 01916, în noaptea comiterii jafului, însoţit de alţi cinci complici: Marius Costea, zis “Ţâru”, Nicolae-Alexandru Iordan, Doru Tăbârcă, zis “Mărgică”, Chiriţă Sandu George şi Marian Scarlat, zis “Măcinic”.
Cei şase au tăiat “gardul împrejmuitor al unităţii şi lacătul de la uşa de acces dintr-un depozit de armament aflat în incinta UM 01916 Ciorogârla, o mare cantitate de arme militare de foc letale, cauzând o perturbare deosebit de gravă mai multor unităţi militare”. Toate cu complicitatea mai multor ofiţeri şi subofiţeri de la Ciorogârla, trimişi deja în judecată de procurori.
Au vândut arme altor interlopi
Imediat după aceea, toţi participanţii la jaf şi-au împărţit armele între ei, le-au şters seriile pentru a nu putea fi identificate şi le-au ascuns. Prima armă din depozitul de la Ciorogârla care a ieşit pe piaţă a fost vândută de Marius Costea, care s-a înţeles să i-o dea, contra cost, unui alt inculpat în acest dosar, Alin Viorel Cîcă.
A fost doar prima vânzare dintr-o serie destul de lungă. Astfel, potrivit motivării deciziei de arestare, în zilele de 16 octombrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 27 noiembrie şi 3 decembrie, Marius Costea i-a vândut “persoanei autorizate în calitate colaborator şi informator sub identitatea de Marian Guţă - nume de cod” nu mai puţin de 27 de arme, respectiv un pistol Carpaţi, calibrul 7,65 mm, 15 pistoale model TT, calibrul 7,62 mm, şi 11 pistoale mitralieră tip Kalashnikov, de calibrul 7,62.
Droguri pentru colaboratorul poliţiei
Fără